Datos personales

Mi foto
ASSOCIACIÒ D'ARTISTAS PLÀSTICS DE PREMIÀ DE MAR. FUNDADA EL ANY 2000 ACTUALMENT SOM UNS 40 SOCIS LA JUNTA FUNDADORS ANTONI BACHS JOAN GÒMEZ- ,MERCE ARBOLI JOSEP Mª FONT ADMINISTRACIÓ JOSEP MIQUEL PAUFILA Contacte 937525620 637007950 Paufila correo premiarts@yahoo.es

Archivo del blog

domingo, 27 de enero de 2008

EXPOSICIÒ HOMENANTGE JOAN FONT I MAS



Parlament Miquel Buch Alcalde de Premià de Mar



TAULA RODONA



CAN MANENT



DIBUIXOS/ GRAVATS SALA PREMIART



SALA PREMIART

FINS EL 10 DE FEBRER, L' ASSOCIACIÒ DE ARTISTES PLASTICS I REGIDORIA DE CULTURA DE L'AJUNTAMENT DE PREMIÁ DE MAR , ORGANITZA UN HOMENATGE AL PINTOR JOAN FONT

Joan Font va néixer a Premià de de Mar, a la casa de Can Manent (avui biblioteca municipal).
Fill i hereu de la casa, hi visqué tota la seva vida. de petit va estudiar al col-legi dels hermanos de la doctrina cristiana de la Salle. En acabar, va anar a estudiar dibuix i pintura a la llotja de Barcelona on va entrar com ajudant del seu profesor, el senyor Mensa, a pintar decorats al Liceu.
Acabats aquests estudis, va instal-lar el taller a casa seva on va pintar preferentment racons del seu entorn. La seva obra està molt repartida entre familiars i amics del pintor.
LA PINTURA
Cal destacarla pintura a l'oli sobre paisatges del seu entorn, moltes vegades detalls de casa seva, la masia de Can Manent i els bodegons. Bodegons molt meditats fets amb gran virtualitat i preparació prèvia. Apunts i esbossos esdevenen un treball de preparació que no improvisa.
Font tracta el color dins d'un cconcepte acadèmicc sense grans sssobresalts. Cada color entra en relació amb l'altre d'una manera pausada , sense trencament ni estridències. La pinzellada és feta amb pulcritud i sabiesa, cada pinzellada s'integra amb l'altra donat homoge-neïtat al color.
ELS DIBUIXOS I AIGUAFORTS
Els esbossos i els dibuixos formen en l'obra de Joan Font un conjunt important de la seva obra.
Uns d'expresió espontánia i d'altres, treballats profundament. Cal destacar els conjunts:l'estudi sobre les curses de braus de la dècada del 60, les propostes per uns murals de l'església de Sant Cristòfol o els relacionats amb la masia de Can Manent.
Eposicions (pintura) CAN MANENT cami ral 54
(dibuixos i aiguafots) SALA PREMIART c/ Sant Antoni 3
PREMIÀ DE MAR GENER 2008

No hay comentarios: